STÁTNÍ SVÁTKY V KVĚTNU:

  • 1.5.2024 - OTEVŘENO od 9 - 15 hodin
  • 8.5.2024 - ZAVŘENO

Jak vyrobit domácí pamlsky pro psy: Náš domácí recept

20211108_191921a

Ráda bych s vámi podělila o mé zkušenosti s pečením domácích pamlsků pro psy.

K výrobě domácích psích pamlsků mě vedly Strongovy zdravotní potíže. Potřebovala jsem vlastní recept na psí pamlsky, které by složením vyhovovaly přísné dietě kvůli močovým kamenům

Po několika receptech mi došlo, že bych k usnadnění práce potřebovala pečicí formičku. Klasická vykrajovátka byla příliš velká. Potřebovala jsem formičky, které by velikostí odpovídaly klasickým tréninkovým pamlskům pro psy. Pustila jsem se do shánění výrobce, který vyrábí speciální pečicí formičky na pamlsky. A tak jsem se dostala k pečicím formičkám Collory, požádala o spolupráci a máme je na skladě! 

Od teď můžu péct Strongovy a Bree zdravé psí pamlsky, které jim vyhovují.

Mrkněte na fotoalbum plné fotek z prvních pečicích pokusů. Zatím nejsou tak dokonalé, jak bych si představovala – nejsem kuchyňský talent, ale pejskům chutnají i tak. Ze své zkušenosti mohu říci, že by těsto na pamlsky mělo připomínat strukturou těsto na palačinky.

TIP: Ze začátku jsem používala formičky bez silikonové stěrky Collory. Pak jsem ale zjistila, že je s ní jednodušší plnit jednotlivá políčka budoucích domácích psích pamlsků.

Jak na psí pamlsky domácí výroby? Vyberte si tu správnou pečicí formičku i tvar

Pečicí formičky Collory najdete v několika různých variantách. Pro malé pejsky volte spíš menší tvary. Pro ty velké sáhněte zase po formě, pomocí kterých vyrobíte větší pamlsky.

Budete zkrmovat větší množství pamlsků během tréninku? Pak zvolte menší velikost. A nebo chcete spíše větší odměnku pro chlupáče v podobě větších psích sušenek nebo keksíků? Podle toho si pak vyberte požadovanou velikost pečicích formiček na pamlsky.

TIP: Nově jsme pro vás naskladnili také pečicí formičky na tyčinky. Ty využijete třeba jako pamlsky do plnících hraček pro psypsí hračky West Paw.

Náš recept na domácí psí pamlsky s pečicími podložkami Collory

Na první pokus jsem tyto zdravé pamlsky pro psy s ovocem připravila bez kelpy. Díky mrkvi v receptu pak získaly oranžovou barvu. Musím se ale přiznat, že se první pokus úplně nepovedl – těsto bylo sladší a lepivější. Asi jsem použila hodně banánu, který v receptu funguje místo vajíčka jako pojivo.

Na druhý pokus jsem přidala kelpu – mořskou řasu pro psy. Těsto jsem více naředila a přidala ještě lžíci oleje. A povedlo se! Psí pamlsky šly z formiček krásně vysypat. Kelpu můžete použít, ale také nemusíte. V obou případech pamlsky Strongovi a Bree chutnají. A ty bez kelpy chutnají i nám s přítelem.

Recept na zdravé pamlsky pro psy s ovocem a kelpou:

Postup: Jablko, banán a mrkve rozmixujte, smíchejte s rýžovou moukou a přidejte olej. Je těsto málo tekuté? Přidejte ještě trochu vody. Pokud chcete, přidejte ještě kelpu. Těsto rozprostřete do pečicí formičky Collory a pečte zhruba 25 minut v troubě na 180°C.

Domácí pamlsky, které připravíte i bez pečicí podložky

Psí pamlsky zvládnete připravit i bez pečicích podložek Collory. Jen počítejte s tím, že budou o dost větší. Níže najdete 2 recepty na psí pamlsky, které mám odzkoušené a ráda je občas Bree připravím.

Parmazánové pamlsky bez mouky (chutnají i lidem)

  • 160 g parmazánu
  • 3–4 vejce

Postup: Parmazán si nastrouháme a smícháme s vejci. Parmazánové pamlsky bez mouky pak pečeme zhruba 25 minut v troubě na 180°C. Jen pozor, tyto psí pamlsky budou chutnat i vám, tak jen abyste je všechny z psího pamlskovníku nesnědli pak vy.

Univerzální pamlsky pro psy

  • 100 g pohankové mouky
  • 3 vejce
  • 100 g bramborové mouky
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • cca 30 ml vody
  • 200 g přísady dle chuti (maso, ryby, sýr, ovoce, zelenina, přesnídávka, nebo oblíbená konzerva pro psy)

Postup: Veškeré přísady smícháme dohromady a pečeme cca 35 minut v troubě na 150 °C.

Jak skladovat domácí pamlsky pro psy?

Pokud vím, že pamlsky do dvou dnů zkrmím, nechávám je po upečení a vychladnutí v misce, kterou skladuji v lednici. Pokud si ale dělám pamlsky do zásoby, tak je rovnou uschovám do mrazáku. Někteří lidé používají na pamlsky také sušičku a nebo pamlsky dosušují v troubě, ale tohle osobně zatím nemám vyzkoušené.

Tip na další využití pečicích podložek Collory

Když se mi nechce psí pamlsky péct, tak vyrábím s pomocí pečících formiček Collory želé pamlsky. (Používám největší tvary v podobě kostiček nebo tlapek.)

Želé pamlsky využívám v zimním období – lépe drží tvar a nerozpouští se. Používám veterinární konzervu pro Strongovu ledvinou dietu, kterou zpracuji společně s želatinovým práškem k přípravě aspiků. Vím, že k výrobě želé můžete využít i sulc z vařených vepřových nožiček. Ty jsem ale raději ještě nezkoušela.

Ať vašim chlupáčům domácí pamlsky chutnají!
Verča

 

kolaz blog coloory